سید کمال علوی گفت: یکی از ایراداتی که سالیان سال در حوزه کشاورزی وجود دارد بحث آمایش سرزمینی است؛ بحرانهایی که امروز در بحث ناترازیها، مسائل، زیست محیطی، فرونشستها و ریزگردها با آن مواجه هستیم ناشی از عدم مدیریت و توجه نکردن به آمایش سرزمینی در حوزه کشاورزی است.
او اضافه کرد: از آنجا که آمایش وجود ندارد و میزان نیازهای مردم و صادرات به دقت مورد توجه قرار نگرفته با مشکلات عدیدهای در بخش فروش محصولات کشاورزی رو به رو شدهایم؛ در حال حاضر هزینههای انرژی، تولید و تشکیل پروندههای قضایی در دادگاهها به واسطه عدم حمایت از کشاورزان و عدم تضمین خرید محصولات کشاورزی دردسرساز شده است.
سرپرست ادارهکل دفتر امور سیاسی استانداری فارس عنوان کرد: هر چند استفاده از شیوههای نوین، روشهای دانشبنیان و هوشمندسازی کمک شایانی به حل این مشکل میکند اما اینها همه در قالب شعار است؛ آیا تضمینی برای فروش محصولات کشاورزی برای کشاورز دیده شده است؟
او گندم را یک محصول استراتژیک و قابل اهمیت برای دولت دانست و گفت: آیا فروش سایر صیفیجات و سبزیجات هم از اهمیت برخوردار است؟ متاسفانه عدم آمایش سرزمین در حوزه کشاورزی بحرانی است که کشور را به جایی رسانده که در بحث تأمین آب سفرههای زیرزمینی و خشک شدن تالابها و افزایش ریزگردها با مشکل جدی مواجه شده؛ لذا نیاز است استان فارس به عنوان یک استان پایلوت در بحث آمایش ورود کند.
علوی معتقد است در هر شهرستان باید متناسب با موقعیت جغرافیایی و ظرفیتهای منطقه کاشت محصولات کشاورزی انجام شود.
سرپرست ادارهکل دفتر امور سیاسی استانداری فارس گفت: نیاز است در هر شهرستان برنامهای باشد که کشاورزان متناسب با آن محصولات خود را تولید و به صورت تضمینی به فروش برسانند.
او با طرح این پرسش کهآیا نظارت بر تولید و مسیرهای نگهداری انجام میشود، گفت: امروز آمار سرطانها در کشور به سن پایینتر از میانسالی و حتی به دوران نوجوانی رسیده که عمده آن به مصرف مواد غذایی ناسالم برمیگردد؛ کشاورز برای اینکه محصولش به موقع به بازار برسد با عدم رعایت دوز مصرف در سموم کشاورزی و با بهرهگیری از انواع سموم غیرمجاز نسبت به کاشت محصولات غیر ارگانیک اقدام میکند، لذا نیاز است تدابیر لازم برای حل این مشکل اتخاذ شود.